Beschadigde Vigilant snel weer in de vaart

NES – De snelle boot Vigilant van Veltman Marine Service uit Nes kwam gistermorgen in botsing met het baggerschip Nova Venture, in de buurt van de veerdam bij Nes. De Vigilant vervoerde passagiers, personeel van Klein Vaarwater en raakte beschadigd.

De precieze toedracht wordt op dit moment nog onderzocht. "We weten wel dat door goed en snel handelen van de schipper een frontale botsing, waarbij het wel eens veel slechter had kunnen aflopen, voorkomen is," vertelt Richard Veltman.

De Vigilant voer met elf passagiers. Enkele mensen zijn medisch onderzocht in het MCL. Er bleek sprake te zijn van lichte verwondingen. Na controle mocht iedereen gisteren weer naar huis.

De schade aan de Vigilant heeft zich beperkt tot boven de waterlijn en omvat met name spant- en plaatwerk. Het andere schip dat bij de aanvaring betrokken was, de Nova Venture, heeft geen schade.

De Vigilant zal snel gerepareerd kunnen worden. Ze is de afgelopen nacht vervoerd naar een werf in Harlingen. Het tijdelijk niet beschikbaar zijn van de Vigilant heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van Veltman Marine Service.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *