Belevingsstrand Ballum krijgt vorm

BALLUM – Als mieren van en naar het mierennest, zo snellen de tractoren met laadbakjes over het strand van Ballum. De nijvere eilanders onder aanvoering van Klaas Nagtegaal uit hetzelfde dorp, verzamelden zich zaterdag en zondag op het enige strand van Ameland dat niet het predikaat Badstrand heeft. Dat doet zeer, maar het gaat de Ballumers minder om het stempel dan om de beleving. Zij willen een strand waar je goed kunt verkeren en recreëren. Waar kinderen lekker kunnen spelen en waar badgasten heerlijk kunnen liggen, zonnen en wandelen.

Een jaar geleden werd het initiatief van enkele ondernemende eilanders ook al uitgevoerd. Toen werd een sliblaag met zand bedekt. Deze keer wordt zand verreden van een zandplaat voor de kust bij Ballum dat gestort wordt op het strand voor het strandpaviljoen. Over een lengte van ongeveer 800 meter en een breedte van 40 meter storten de kiepwagens honderden kuubs zand die door shovels tot een glad schoon strand worden geschoven. 
zaterdagmiddag moest vanwege het hoge water worden gestopt, maar zaterdagavond en zondag waren de trekker- en shovelchauffeurs weer paraat. Gemeente Ameland, Rijkswaterstaat en natuurclubs zijn betrokken bij de plannen en gaven hun zegen.
Volgende week opent Strandpaviljoen Ballum met een handgemaakt strand voor de strandopgang.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *