Bazaar in De Plaats 12 augustus

HOLLUM – Pioniersplek De Plaats aan de Oosterlaan in Hollum heeft op maandag 12 augustus een Bazaar van 14:00 tot 18:00 uur en een Rommelveiliing op 13 augustus vanaf 19:00 uur.

Ieder jaar wordt door de hervormde gemeente Ameland de bazaar en veiling georganiseerd, standaard in de tweede week van augustus; op maandag de bazaar en de rommelmarkt op dinsdag.

Sinds 2018 zijn die activiteiten te vinden in De Plaats aan de Oosterlaan.

Dit alles wordt gedragen door een grote groep vrijwilligers die zorgen dat de deuren op 12 augustus om 14.00 uur voor u open staan.

Wat u daar onder andere bij kunt vinden is een verkoping van eigengemaakte spullen van de knutselclub. Zij werken het hele jaar door aan sokken, geborduurde slabben, handdoeken, tafelkleden en mooie wenskaarten.

Verder is er verkoping van glaswerk, snuisterijen en leuke cadeautjes voor kinderen.

De hele middag zijn er diverse spelletjes voor jong en oud. Het bekende 21-spel is weer paraat. Ook hebben we een hoek ingericht voor de boekenverkoop.

Van oudsher is er een verlotingen waarop men kan inschrijven. Hierbij zijn prijzen te winnen zoals een kaasmand, een taart van de bakker, een plant en de hoofdprijs is een fiets.

Natuurlijk is er ook de enveloppenverloting waarin men direct leuke prijsjes kan winnen. De enveloppen zijn genummerd en die dingen mee naar de hoofdprijzen, waaronder ook dit jaar gereedschap en elektronica. De hoofdprijzen van de verlotingen worden getrokken tijdens een officieel moment aan het einde van de bazaar. Deze trekking wordt gedaan door dominee Sijbrand Alblas.

Naast deze activiteiten is er ook koffie, thee en limonade. Met natuurlijk wat lekkers voor er bij. Kortom, veel gezelligheid met voor elk wat wils. Komt allen!

12 augustus Bazar aanvang 14.00 uur

13 augustus Veiling aanvang 19.00 uur

En er staat meer op het programma van De Plaats.

Stamtafel

Elke vrijdag is er een maatschappelijk thema met vaak ook een bijzondere gast. Op 26 juli komt Oene de Vries en gaat het over de Amelandse reddingsboot. Op 2 augustus vertelt Richard Kiewiet over de ontwikkelingen van de vogelstand op het eiland. En op 9 augustus is Harmen Wijnberg te gast en gaat het over de gevolgen van de natuurramp met de MSC Zoe.

Place to be

Elke woensdagavond van 19.30 – 21.00 uurin juli en augustus is De Plaats  open voor jongelui. Je kunt spelletjes doen, of gewoon even lekker zitten en een gesprek aangaan.

Kookworkshop voor jongeren

Samen met de stichting 'Leerlingen aan de wal’ biedt De Plaats een kookworkshop aan onder leiding van Ignatia Veltman.

Kinderochtend

Lekker knutselen en spelen kan op de kinderochtend. Elke woensdagochtend. Het is gratis en je hoeft je niet op te geven. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tot dan!

Sing-Inn

Samen liederen zingen onder begeleiding van keyboard of gitaar. 

Stiltewandeling

De ene week is er een lange stiltewandeling en de andere week een korte. Kijk voor het schema op de website of op onze Facebookpagina. Bij minstens vijf aanmeldingen is er bij de lange stiltewandeling ook de mogelijkheid om na afloop samen te lunchen.

lees hier meer over De Plaats

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *