Bauke Mollema wielrenner van het jaar

DEN BOSCH – Tijdens het Wielergala op maandag 25 november in Den Bosch is Bauke Mollema uit Leeuwarden uitgeroepen tot wielrijder van het jaar. Mollema kreeg de prijs vanwege zijn goede prestaties in de Tour de France. Hij won ook een etappe in De Ronde van Spanje. Mollema versloeg op het wielergala Pieter Weening, baanrenner Matthijs Büchli, veldrijder Lars van der Haar en four-crosser Joost Wichman.

Wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste wielrenster. Mathieu van der Poel werd wielertalent van het jaar 2013.

De keuze wordt bepaald door een vakjury van oud-renners waarbij ook stemmen van publiek via de website van de Telegraaf een kleine rol speelden.

In het magazine Ameland inZicht nummer 5 staat een uitgebreid verhaal over de band die de wielrenner heeft met Ameland. Tevens staat uitgelegd voor welk deel de wielrenner Amelands bloed in de aderen heeft. Het magazine ligt in de winkels op Ameland, in diverse boekhandels op het vaste land en is via de website van VVV Ameland te koop.

Bekijk hier de website van Ameland inZicht Magazine met een preview van nummer 5.

>>> lees ook hier over Bauke Mollema

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *