Basisschool Ameland even dicht

HOLLUM – Openbare basisschool De Schakel is vrijdag 23 oktober dichtgegaan vanwege een corona positief geteste leerkracht. De kinderen kregen vrijdag vrij en kunnen maandag ook thuisblijven. Dat kwam op zich niet zo slecht uit, want voor maandag stond al een studiedag gepland en hadden de kinderen daarom al een vrije dag.

Vrijdag is het contactonderzoek gestart en directeur Willem IJtsma duikt dit weekend “met kop en oren” in de materie om na het weekend alle feiten op een rij te hebben. Maandag wordt ook het besluit genomen of de kinderen dinsdag weer naar school kunnen. Intussen worden meer mensen getest die met de positieve leerkracht in nauw contact zijn geweest.

Het contactonderzoek spitst zich vooral toe op de groepen 1, 2, 3 en 6, 7 en 8. Niet alle groepen en niet het hele team worden beschouwd als contactgeval, laat IJtsma weten. Voor degenen die nauw contact hebben gehad met de besmette geldt de tien dagen thuisquarantaine. Voor kinderen geldt de 15 minuten binnen 1,5 meter-regel. Is een besmette meester of juf 15 minuten of langer heel dicht in de buurt van een kind geweest, dan is dat kind ook een contactgeval en geldt ook de thuisquarantaine. Bij hulp aan een leerling is de meester of juf doorgaans minder dan 10 minuten heel dicht bij het kind. Er is ook een vergadering geweest, vertelt de directeur, waarbij de teamleden weliswaar op afstand van elkaar zaten, maar op een bepaald moment de koppen bij elkaar staken om een papier te kunnen bekijken. Die leerkrachten worden ook als een contactgeval beschouwd.

Willem IJtsma gaat een druk weekend tegemoet, maar hij vindt het belangrijk om hier tijd aan te besteden. “Gezondheid is wel drommels belangrijk.”

Intussen draaien OBS ’t Ienster, de andere school van het openbaar primair onderwijs op Ameland, en de christelijke school Koningin Wilhelmina door. De katholieke school Kardinaal de Jong kreeg enkele weken geleden te maken met een positief geteste leerkracht en moest toen maatregelen nemen.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *