Baggeren veerbootroutes stilgelegd

LEEUWARDEN – Vanwege de winterse weersomstandigheden heeft Rijkswaterstaat het baggeren van de veerbootroutes en havens in de Waddenzee tijdelijk stilgelegd. Door drijfijs en lage temperaturen kan de aannemer de werkzaamheden niet langer uitvoeren. Het is nog onduidelijk wanneer het baggeren kan worden hervat, dit is afhankelijk van het weer en de temperatuur van het water. De vaargeulen naar de Waddeneilanden zijn op dit moment nog goed bevaarbaar.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de Waddeneilanden. Met de Waddengemeenten en rederijen zijn afspraken gemaakt over de onderhoudsdieptes waaraan de vaargeulen in het Waddenzee moeten voldoen. Rijkswaterstaat houdt zich aan die dieptes door regelmatig te meten en te baggeren waardoor de vaargeulen bevaarbaar blijven.

Bron: RWS

Koopplein Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *