AvonturenGolf in Buren geopend

Geplaatst op: 05 juni 2021 - Categorie: Sport & Evenement

BUREN - Vrijdagavond laat opende golfer Auke Hempenius de indoor AvonturenGolf aan de Hoofdweg in Buren. Het was al over elven, toen de Friese golfer aankwam. Hij was met eigen jacht naar het eiland gevaren om op de Amelander golfbaan 9 holes te slaan voor de Elfsteden Golf, maar de duur van de vaart viel wat tegen. De AvonturenGolf in Buren werd tamelijk spontaan als 12e golfbaan aan de ElfstedenGolf toegevoegd en Hempenius wilde die wel openen. Dat het zo laat zou worden op de vrijdagavond had hij niet voorzien, maar ondanks dat had hij er veel plezier in. 

Zaterdag 5 juni om 11:00 uur ging de AvonturenGolf open voor publiek en de indoor golfbaan was meteen al in trek. Via klapdeuren in De Streekwinkel kom je in een onderwater wereld met holes. Lichtgevende dieren en objecten, verhalen en geluidseffecten maken er een leuk en tegelijk spannend sfeertje van.
Met de indoor AvonturenGolf heeft Ameland er een mooie attractie bij, prima als het even geen strandweer is en fantastisch voor feestjes en partijtjes.

Auke Hempenius had er voor zijn openingshandeling in Buren al een paar golfbanen opzitten, waaronder de Amelander golfbaan. Hij bespeelt de elf banen van de provincie in één weekend (op Terschelling wordt speciaal een strandgolf parcours uitgezet) om er geld mee op te halen voor het goede doel. De golfers van de Amelander golfbaan speelden in totaal 300 euro bijeen, dat door de golfclub werd verdubbeld. Hempenius kon van Ameland 600 euro toevoegen aan het Foppe Fonds, het Fonds dat zich inzet voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Foppe de Haan is beschermheer van het Foppe Fonds en De Haan speelt ook regelmatig op de Amelander golfbaan.
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?