Golf Elfstedentocht 2021 

LEEUWARDEN – De Golf Elfstedentocht is een driedaags golfevent dat zich op 4, 5 en 6 juni afspeelt op elf Friese golfbanen. Met recht een golfmarathon in de geest van de roemruchte tocht der tochten. Tijdens deze eerste editie van de Golfelfstedentocht speelt één speler (Auke Hempenius) alle elf banen en alle 155 holes voor het goede doel. In 'slechts' één weekend! Op elk van de elf deelnemende golfbanen worden activiteiten en voorrondes georganiseerd rondom de Tocht. 

Is het toeval? Of heeft het zo moeten zijn? Hoe is het idee ontstaan? Een idee ontsproten uit het brein van Auke Hempenius. Tijdens de Elfstedentocht zwemmen die Maarten van der Weijden volbracht, kwam de vraag boven borrelen. Hoeveel golfbanen telt Friesland eigenlijk? Elf! Net als de elf steden van Fryslân, elk met hun eigen karakter en signatuur. Van de historische grandeur van een bosbaan op Lauswolt tot de klassieke linkscours op Ameland, van complexe 18 holes championshipcourses naar hedendaags geliefd pitch & putt; 155 holes natuurschoon en golftechnische uitdagingen. 

Een krankzinnig idee met een waanzinnig doel. Want we spelen niet voor eigen gewin. We spelen de GolfElfstedentocht voor de winst van golf, Fryslân en haar prachtige golfbanen. En een heel goed doel; het Foppe Fonds! Het Foppe Fonds dankt de naam aan Foppe de Haan en om met zijn woorden te spreken: ‘Als kind wil je natuurlijk sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk!’ 

Op vrijdagochtend 4 juni 2021 om 11 minuten over vijf ’s ochtends begint Auke Hempenius aan de eerste editie van een hopelijk jaarlijks terugkerend evenement. Op zondagmiddag 6 juni eindigt de tocht op Golfclub de Groene Ster. Ook wordt daarna bekend gemaakt hoe groot de cheque zal zijn voor het Foppe Fonds. Op de facebookpagina van de Golfelfstedentocht zal tijdens de drie dagen de tocht te volgen zijn met veel live en sfeerbeelden. It sil heve!

Bron Stichting Fryslân Golf for Charity

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *