Avondvierdaagse 2005

Wandelen over het hele eiland

De eerste Amelander Avondvierdaagse staat voor de deur. Op 4 juli zal het startschot klinken en tot en met 7 juli kan deze gelopen worden. De afstand meet 5 of 10 kilometer. Jong, niet meer zo jong, eilanders en gasten die op dat moment op Ameland hun vakantie vieren; iedereen wordt uitgenodigd de avondvierdaagse mee te lopen.

wandelen in vier dorpen

Per avond staat een van de vier dorpen centraal. Door het op deze manier te organiseren komen de wandelaars over het hele eiland en misschien zelfs wel op plaatsen waar men nog niet eerder is geweest.

Op maandag 4 juli wordt in Buren gestart vanaf de parkeerplaats bij de strandopgang. Dit is tevens de finishplaats van die dag. Dinsdag 5 juli is de start en finish op de parkeerplaats van de Strandweg bij Nes, het kermisterrein.

De derde avond, woensdag 6 juli, voert de wandeltocht door Ballum. De start is op de parkeerplaats tegenover snackbar " 't Kruuspunt".

Donderdag 7 juli wordt de laatste avond gelopen in en om Hollum. De start en finish liggen dan bij de Nederlandse Hervormde kerk.

De start vindt elke avond tussen 18.00 en 18.30 uur plaats.

wandelplezier en restauratie

De bedoeling van deze eerste Amelander Avondvierdaagse is dat het naast wandelplezier ook geld oplevert. De opbrengst zal ten goede komen aan de restauratie van de monumentale Nederlandse Hervervormde kerk in Hollum. Het geld zal besteed worden aan reparatie van het dak. De dakpannen moeten strakker worden gelegd zodat ze niet met elk windje van het dak waaien, het houtwerk van het dak moet worden gerestaureerd en hier en daar is het voegwerk niet meer wat het moet zijn. Bovendien moeten er enkele aanpassingen op het gebied van veiligheid worden gedaan. Al eerder organiseerde de kerk een kerstmarkt. Nu zijn wandelaars in de arm genomen om een sponsor wandeltocht te organiseren. Jacqueline Ridder en Mieke Kanger hebben al heel wat kilometers in de kuiten zitten. Van Slachtemarathon tot Rondje Ameland. Samen met Rika Hoelstra, Jos en Thea Ney en Willy Fischer zetten zij de wandeltocht uit op het eiland.

parochieblaadje

De organisatoren roepen wandelaars op via allerlei kanalen: scholen, kerken, en recreatiebedrijven.

De routes van 5 en 10 kilometer zijn gemakkelijk te vinden via een duidelijke bewegwijzering. De wandelaars gaan over wegen, via fiets- en bospaden, over stukken strand en door de duinen. De avondvierdaagse gaat via een zeer gevarieerde route. Inschrijven gaat via een inschrijfformulier dat huis-aan-huis wordt verspreid en op diverse plekken op het eiland zal liggen.

Het inschrijfgeld is voor volwassenen € 10,–. Kinderen betalen in plaats van inschrijfgeld  € 2.50 voor een T-shirt waarop ouders, familie en vrienden voor sponsorgeld een handtekening kunnen plaatsen.

Alle deelnemers die de avondvierdaagse volledig uitlopen ontvangen een aandenken.

vrijwilligers

De organisatoren roepen op om als vrijwilliger mee te helpen. Bij de stempelposten zijn bijvoorbeeld stempelaars nodig. Aanmelden kan bij Jacqueline, Mieke, Rika, Willy, Jos of Thea.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *