Derde Zydeco at C

HOLLUM – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli staat The Sunset in het teken van de Zydeco. Het derde Zydeco en Cajun festival vindt plaats in het strandpaviljoen aan de westkant van het eiland. De opzwepende klanken van de Zydeco Beach Party, Amelands eigen Zydeco band, zullen klinken naast de cajun klanken van gastbands.

Sinds het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw is Ameland bekend geraakt met de Zydeco door de muzikale inzet van de mannen van de Zydeco Beach Party.

Deze karakteristieke Amelander band is sindsdien niet meer weg te denken in het uitgaansleven op het eiland. De band heeft ondertussen de vleugels landelijk en in Duitsland, België en Engeland uitgeslagen.

Vele duizenden hebben in de afgelopen jaren kennis gemaakt met de Zydeco toen ze verzeild raakten op een goed Amelander feest. Zo’n feest waar de band als een ware locomotief staat te spelen, mannen en vrouwen de Two-step of zelfs de Horlepiep dansen tot ze er bij neer vallen en er gedronken wordt tot de dageraad.

Het enorme enthousiasme heeft geleid tot het organiseren van het derde Cajun & Zydeco Festival op Ameland. Elk jaar een andere locatie en dit jaar is voor het Strandpaviljoen The Sunset gekozen. Beide dagen kan volop worden genoten van de muziek, dans en eten waarmee de sfeer van de swamps een unieke samensmelting zal ondergaan met de zilte ervaring van het leven op een eiland in de Noordzee.

Op vrijdag treden de Hazel Scott Playboys uit Engeland op en staat de Zydeco Beach Party op het programma. Midden in de nacht spelen de Cajun en Zydeco Brothers. Zij komen eveneens uit de UK. Zaterdag 16 juli spelen de Swamptones, Lil Jim Deepzone Zydeco, Lisa Haley and the Zydecats. Zaterdag is er eveneens een grote Jamsessie.

Kaarten zijn te bestellen via de VVV of door overmaking van € 12,50 voor vrijdag, € 12,50 voor zaterdag of € 20,– voor een passe partout op rabo rekening nummer 3622.18.935 of ING rekeningnummer 6696.39.729 ten name van Stichting Zydeco at C te Hollum. Vermeld je naam en adres en welke kaarten je bestelt en dan worden de entree bewijzen en het programma zo spoedig mogelijk opgestuurd.

Bij de VVV zijn er zelfs speciale Zydeco arrangementen te verkrijgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *