Avond over rouw en verlies

HOLLUM – Op donderdag 17 november om 20.30 uur is er in De Plaats een avond over rouw en verlies. Het is voor iedereen die hiermee te maken heeft. Misschien heb je afscheid moeten nemen van iemand die jou dierbaar is. Of van een droom die je had, van de baan die je lust en je leven was, van je gezondheid. Daarin verlies je ook iets van jezelf. 

Hoe ga je dan weer verder? Wat geeft jou kracht? En hoe krijgt het verdriet een plek in je leven?

Over deze vragen gaat het deze avond. In het eerste deel van de avond is er een korte inleiding. Aan de hand van een aantal vragen wordt een beeld geschetst van wat rouwen is en hoe je ermee om kunt gaan. 

In het tweede deel van de avond gaan we zelf in gesprek over onze eigen ervaringen. Dit doen we met behulp van een aantal afbeeldingen en gespreksvragen. Er is hierbij ruimte om iets te delen, maar ook de vrijheid om dat niet te doen. In de ontmoeting leren we van elkaar.

Aan het einde van de avond is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Zo staan we stil bij ons gemis en worden we omringd door het licht. De avond is toegankelijk voor een ieder die hier behoefte aan heeft. Koffie en thee worden u gratis aangeboden, net als de avond zelf. Er staat een busje klaar voor een vrijwillige bijdrage. Opgave vooraf is niet nodig. We hopen u en jou te ontmoeten.

Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen

Ds. Sijbrand Alblas

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *