Auto’s weggedragen van pier

NES – Zondagmiddag kwam het water zo snel op en steeg zo hoog, dat het Wetterskip en de politie Ameland het protocol voor het wegslepen van auto’s uit de kast haalden. Het water bereikte om 22.00 uur het hoogste peil van 3.21 boven NAP.
Wethouder Nico Oud die namens de gemeente betrokken is bij het Wetterskip, kreeg ’s middags om 14.50 uur de melding van het hoge water. De verwachte hoogwaterstand deed Oud en de politie besluiten de eigenaren van de auto’s op de pier te benaderen. De drie auto’s waarvan de eigenaar niet kon worden achterhaald werden in opdracht van de gemeente door een vorkheftruck naar een hoger gelegen plek gedragen. De gewaarschuwde auto eigenaren zorgden zelf voor evacuatie van hun vehikel. “We waren precies op tijd,” zegt Oud, die tot 18.30 de tijd nam om het aan te zien. De pier was om 19.00 uur op tijd leeg.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *