Auto niet op pier laten staan

WAGENINGEN – Nederland kan zich zondag opmaken voor een onstuimige dag. In het hele kustgebied kan in de loop van de middag en aan het begin van de avond enige tijd een zuidwesterstorm komen te staan (winkracht 9), verwacht MeteoGroup. Tijdens de passage van een gebied met buien, waarbij lokaal ook onweer kan optreden, zijn bovendien zware tot zeer zware windstoten mogelijk, aan zee met windsnelheden tot lokaal 120 kilometer per uur en in het binnenland lokaal tot 100 kilometer per uur.

Opvallend zijn daarbij de temperaturen. Was het de laatste dagen even wat kouder, morgen overdag kan het kwik opnieuw tot tussen 11 en 13 graden stijgen. Ook de eerste dagen van de komende week blijft het regenachtig en zacht met nog steeds veel wind. December lijkt net als november een erg warme start te maken. Dinsdag kan het in grote delen van het land 14 graden worden en komen de temperaturen opnieuw dichtbij datumrecords voor wat warmte betreft.

Bron: MeteoGroup

Gemeente Ameland waarschuwt via twitter om de auto in de nacht van 30 november op 1 december niet op de pier te laten staan in verband met onderlopen van de veerdam.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *