Arriva vergroot zichtbaarheid van KNRM tijdens jubileumjaar 

Arriva steunt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ter gelegenheid van haar jubileumjaar door de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten. Boodschappen van de KNRM zullen te zien zijn op de schermen van alle treinen en bussen van Arriva in Fryslân.

Daarnaast worden in de zomermaanden bussen op Vlieland, Terschelling en Ameland voorzien van KNRM-bestickering. Deze initiatieven hebben tot doel om het belang van de KNRM en de inzet van haar 1.500 vrijwilligers voor Nederland te benadrukken.

Beide organisaties zijn bekend gezicht op de Waddeneilanden

Arriva heeft specifiek gekozen voor deze samenwerking omdat beide organisaties een belangrijke rol spelen bij het verblijf van de toeristen die jaarlijks naar de Waddeneilanden komen. Arriva brengt reizigers met haar bussen en treinen naar de veerbootterminals in Harlingen, Holwerd en Lauwersoog en rijdt ook de bussen op de eilanden zelf. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1824, is de KNRM al meer dan twee eeuwen actief op de Waddeneilanden, waar zij jaarlijks honderden reddingsacties uitvoert met haar reddingboten. Daarnaast leveren zij KNRM Lifeguards die toezicht houden op de stranden en hulp bieden wanneer dat nodig is.

Niet alleen de gezamenlijke zorg voor de toeristen bindt de organisaties “We zijn als Arriva trots op alle collega’s die in hun vrije tijd als vrijwilliger de maatschappij een beetje mooier maken. Ook op onze collega’s die dit bij de KNRM doen. Zo dragen we als vervoerder maar ook als individu ons steentje bij aan de samenleving” aldus regiodirecteur Milfred Hart van Arriva.

Jacob Tas, directeur van de KNRM: “Het vergroten van de zichtbaarheid is belangrijk voor de KNRM omdat wij een goed doel zijn met CBF keurmerk, zonder overheidssteun functioneren en gefinancierd worden door bijdragen van onze donateurs en uit nalatenschappen. Door meer mensen bekend te maken met het werk van de KNRM hopen we meer particuliere en zakelijke donateurs te kunnen werven. We zijn er heel trots op dat Arriva ons hierbij ondersteunt.”

Foto (C): KNRM

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 703

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *