Arriva verbindt heel Fryslân

HEERENVEEN – Concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden feestelijk geopend.

Op zondag 11 december start Arriva met het busvervoer in de concessie Zuidoost-Fryslan. Vanaf 1 januari zet de vervoerder ook het vervoer op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland voort. Op zaterdag 10 december vond de officiële opening in Leeuwarden plaats, waarbij gedeputeerde Johannes Kramer, Ton Ettema, voorzitter van het Reizigersoverleg Fryslân en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, de samenwerking feestelijk inluidden. 

“Onze gloednieuwe bussen staan klaar om vanaf zondag te starten in Zuidoost-Fryslân. Vanaf dat moment verzorgt Arriva opnieuw ál het openbaar vervoer in de provincie Fryslân. Dat maakt de start van deze busconcessie extra bijzonder. Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers die de afgelopen periode keihard hebben gewerkt om deze start tot een succes te maken!”, aldus Anne Hettinga. 

Gedeputeerde Johannes Kramer: “Arriva is der yn slagge om ús in plus oan te bieden, dat betsjut mear OV-oeren en prachtige elektryske bussen op de Waadeilannen. Dizze ferfierder hat him altyd in betrouber partner toand, ik bin der dan ek wis fan dat dizze nije konsesje in sukses wurdt. Mei prachtige bussen wêr’t ús reizgers in eareplakje op krigen ha".

Tijdens het openingsfeest bracht muzikant Gerrit Breteler een lied ten gehore waarbij reizen door het Friese landschap en de Friese cultuur centraal staan. Daarnaast overhandigde Arriva aan de provincie Fryslân een schilderij waarin de historie van het openbaar vervoer in Fryslân in beeld is gebracht. 

Frequente verbindingen en verbeterde aansluitingen

Arriva heeft 68 nieuwe bussen aangeschaft en 7 HOV-bussen worden overgenomen van de huidige vervoerder. De nieuwe bussen zijn Euro VI-bussen en hebben gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats. Met ingang van de nieuwe concessie op 11 december gaat ook een nieuwe dienstregeling in. Deze dienstregeling biedt goede, frequente verbindingen en verbeterde aansluitingen tussen bus en trein. Op diverse HOV-lijnen verhoogt Arriva de frequentie. Alle kleine kernen in de provincie hebben een vorm van openbaar vervoer. Op plaatsen en tijden met weinig reizigers wordt een belbus of Opstapper ingezet met reismogelijkheden naar de dichtstbijzijnde voorzieningen, buslijnen en treinstations. 

Cadeautje voor reizigers

Om de start te vieren trakteert Arriva al haar reizigers op gratis reizen in de weekenden in december met de bus in Zuidoost-Fryslân. Hiervoor kunnen reizigers een e-ticket downloaden via arriva.nl/weekendgratis. Op vertoon van dit e-ticket reizen zij gratis op 11, 17, 18, 24, 25 en 31 december. 

Bron: Arriva

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *