Arriva lanceert Zero Emissie-bussen in én rondom Leeuwarden

HEERENVEEN – Vanaf vandaag, maandag 10 december, rijden er elektrische (Zero Emissie) bussen in en rondom Leeuwarden. Daarvoor gaven Johannes Kramer, gedeputeerde provincie Fryslân en Anne Hettinga, Voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland het officiële startschot. De bussen worden ingezet op zowel stad- als streeklijnen. 

De elektrische bussen rijden op diverse lijnen. Naast de scholierenlijnen van en naar NHL Stenden Hogeschool en Friese Poort, worden ze ook ingezet naar onder andere Holwerd. Arriva rijdt op de Waddeneilanden, in Den Bosch, in Venlo en in Maastricht met elektrische bussen. De mogelijkheden om de bussen ook op langere streeklijnen en HOV-lijnen in te zetten worden onderzocht. 

Deputearre Johannes Kramer; ‘’Dat wy no mei elektryske bussen ride is in wichtige stap yn de ambysje om yn 2025 ‘Zero Emissie’ iepenbier ferfier yn hiel Fryslân oan te bieden.’’

Anne Hettinga; ‘’Elektrische bussen dragen bij aan CO2-neutraler reizen, een schonere lucht en daarnaast zijn elektrische bussen stiller.’’

Arriva verbindt duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Arriva meer dan Zero-Emissie. Met een mix aan 'vernieuwende' en ‘klassieke’ maatregelen verbindt Arriva zich aan duurzaamheid. We maken de omgeving stiller, schoner en mooier. Iedere dag weer zetten we met elkaar nieuwe stappen. De ZE-transitie is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen binnen duurzaamheid. Waar mogelijk kijken we met onze opdrachtgevers hoe we Zero Emissie (ZE) kunnen realiseren binnen de bestaande concessies. Denk aan de instroom van nieuwe bussen. Tegelijkertijd zijn we met zeer innovatieve trajecten bezig zoals de WINK-treinen, partiële elektrificatie en de CO2-meetlat.

Bron: Arriva

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *