Arjen Robben opgevangen

PIETERBUREN – De aangespoelde jonge zeehond die gisteren door notabene twee Duitsers is gered, is door de Zeehondencrèche Arjen Robben genoemd. Robben is gisteren aangespoeld bij de dijk in de Dollard en was huilend op zoek naar zijn moeder. De Duitsers zagen het jong wanhopig rondscharrelen en hebben direct met de Zeehondencrèche gebeld, laat Lenie ‘t Hart weten.

Elke dag worden in Pieterburen zo’n 3 tot 4 zeehonden binnengebracht.

Vandaag zijn er alweer twee onderweg, waarvan er één zeehond Giovanni Bronkhorst is genoemd. De grijze zeehond die al een paar dagen in de crèche verblijft wordt Bert van Marwijk gedoopt. In de Dollard zijn bovendien dagelijks vier oranje gekleurde zeehonden te zien. ’t Hart vraagt zich hardop af of de zeehonden soms het Oranjefeest met ons meevieren.

Hoe die zeehonden zo oranje zijn geworden, vroegen we aan de Zeehondencrèche. "We vermoeden dat het een soort ijzeroxide is. Dat kan komen doordat er veel industrie in de buurt van de Dollard zit, maar het kan ook een natuurlijke oorzaak hebben.

Omdat de dieren geen last van de vlekken hebben, gaan we ze niet onderzoeken. We observeren veel in dat gebied, maar hebben geen afwijkend gedrag gezien. We gaan ze niet uit hun natuurlijke omgeving halen om onderzoek te doen naar de oorzaak'," zegt Daniella van Gennep van de crèche.

© Persbureau Ameland  2010, 

op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *