Arjan Berkhuysen voorzitter Nationaal Park Schiermonnikoog

SCHIERMONNIKOOG – Arjan Berkhuysen volgt Lutz Jacobi op als voorzitter van het Overlegorgaan van Nationaal Park Schiermonnikoog. Hij is op donderdag 22 november benoemd.

De leden van het overlegorgaan hebben de overtuiging dat Arjan Berkhuysen (49) het Nationaal Park Schiermonnikoog op een enthousiaste en energieke wijze zal vertegenwoordigen. Berkhuysen is groot liefhebber van de Wadden, woont op Terschelling en heeft ruime ervaring met natuurbescherming in binnen- en buitenland. Momenteel werkt hij als directeur van de World Fish Migration Foundation.

Verbindende rol

De nieuwe voorzitter komt graag op Schiermonnikoog en wil eraan bijdragen dat bewoners en Nederlanders trots kunnen zijn en blijven op het Nationaal Park. Berkhuysen: “Er zijn zoveel mensen enthousiast over dit eiland. De natuur is prachtig en dat moeten we zo houden. Tegelijkertijd moeten de bewoners er ook kunnen leven en werken.”

Berkhuysen wil de afstand tussen partijen verkleinen, een verbindende rol spelen en daarmee het park versterken. Daarnaast heeft de samenhang tussen cultuurhistorie en natuur zijn interesse. “We hebben het vaak over natuur en cultuurhistorie als totaal verschillende werelden. Maar juist op een eiland staan die vaak helemaal niet zo los van elkaar. Lijkt me mooi als we die samenhang meer aandacht kunnen geven in de komende jaren als Nationaal Park.”

Als voorzitter neemt Arjan Berkhuysen een uitgebreid netwerk mee waar het Nationaal Park haar voordeel mee kan doen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *