RSS
Zoeken

ANWB Fonds voor mooiste project uit Friesland

Geplaatst op: 27 augustus 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

DEN HAAG - Het ANWB Fonds gaat vanaf 31 augustus 2020 op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Friesland. De winnaar krijgt 10.000,- euro. Initiatiefnemers van projecten uit Friesland kunnen zich hiervoor aanmelden op www.anwb.nl/anwbfondshelpt. Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd. 

Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd (waaronder het toegankelijk maken van locaties voor mensen met een beperking).

Vorig jaar was de winnaar in Friesland een ‘maatjesproject’ voor senioren in Leeuwarden en Sneek. “Met de bijdrage zijn twee duofietsen aangeschaft”, vertelt projectleider Ruben van der Goot. “Ze worden momenteel veel gebruikt, zowel door oud als jong. De twee fietsers zitten op zo’n fiets naast elkaar. Het was ons streven zo ouderen en jongeren met elkaar in contact te laten komen - en dat is met hulp van het ANWB Fonds uitstekend gelukt.”

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven ondersteunt. De vorige twee jaren waren een groot succes. De inzendingen stroomden binnen. Er stemden in 2019 bijna 23.000 Nederlanders mee en uiteindelijk kregen de twaalf winnaars hun prijs, zodat ze hun project konden op- of uitbouwen.

Door het coronavirus is de verkiezing dit jaar verplaatst naar het najaar. “Als ANWB wilden we het project toch door laten gaan. Vooral nu. De ANWB wil mensen blijven helpen die zich inzetten voor de samenleving, juist nu het leven voor veel groepen er moeilijker op is geworden. Want zulke mensen helpen niet alleen, ze inspireren ook anderen weer”, aldus projectmanager Sanne van den Rotten van de ANWB Fonds campagne. 

Het concept is daarom iets aangepast; dit jaar honoreert het ANWB Fonds ook projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier op uit kan blijven gaan. Daarnaast blijven de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid onverminderd actueel.

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan vanaf 31 augustus tot 6 oktober. Iedereen in Nederland kan vervolgens via de website vanaf 26 oktober tot en met 23 november stemmen op het mooiste ingediende project. Dan blijft er een top drie aan genomineerde projecten per provincie over. Hieruit wordt door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. In januari 2021 vindt de prijsuitreiking plaats.
Bron: ANWB

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?