Anti-terreuroefening op Waddenzee

HARLINGEN – Anti-terreureenheden uit vijf landen waaronder Nederland, oefenden de afgelopen dagen op de Waddenzee samen in het bestrijden van aanslagen op zee. De eenheden bevrijdden onder andere vierhonderdvijftig passagiers op een gekaapte veerboot.

De oefening is op verzoek van ATLAS, een samenwerkingsverband van speciale interventie eenheden van politie en leger in de Europese Unie, georganiseerd door de speciale anti-terreureenheid van Nederland, de Dienst Speciale Interventies (DSI). De DSI is een organisatie van speciale eenheden van politie en defensie. Deze eenheid heeft tot taak onder alle omstandigheden verdachten van terroristische misdrijven of grof geweld aan te houden, tegen te houden of in het uiterste geval uit te schakelen. Ook de Koninklijke Marine verleende medewerking aan de oefening. Marineschepen werden bijvoorbeeld ingezet als varende platforms.

Bron: Politie.nl

lees hier over Terrorisme en extremisme

lees hier het hele artikel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *