Amerikanen en Cradle to Cradle Islands

LOILEEUWARDEN – Op 17 en 18 november bezoeken acht  Amerikanen onze provincie om workshops van het project Cradle to Cradle Islands te volgen. De workshops gaan over innovatieve en duurzame oplossingen op eilanden op het gebied van water, energie en mobiliteit. 

Cradle to Cradle Islands

Provincie Fryslân is hoofdpartner van het Interreg IVB-project Cradle to Cradle Islands. Dit project loopt tot de zomer van 2012. Er doen twaalf Noordzee-eilanden, waaronder Ameland, aan mee. Deze eilanden proberen in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. Ze willen op een vernieuwende en duurzame manier met water, energie en mobiliteit omgaan. Bijzonder is dat ook Roosevelt Island zich heeft aangesloten. Dit is een New Yorks eiland, gelegen aan de oostkust van Manhattan.

Doel van het bezoek

Tijdens het bezoek wordt bekeken of de duurzame oplossingen van het Cradle to Cradle Islands project, ook van toegevoegde waarde kunnen zijn op Roosevelt Island. Daarnaast worden er innovatieve ideeën uitgewisseld. Ook wordt er bekeken of er toekomstige samenwerking mogelijk is met de University Campus Fryslân. Deze campus gaat vrijdag 18 november van start.

Achtergrond

In 2009 nam de Provincie Fryslân deel aan het H209 forum tijdens ‘New York 400’. De provincie was verantwoordelijk voor de workshop ‘Decentralized and Self Sufficient Water Systems’. Drie partijen uit New York meldden zich aan om aan de Friese workshop bij te dragen. Michael Fishman van het stedelijk ontwikkelingsbureau Urben Answers, was één van de sprekers. Hij is erg enthousiast over de Friese benadering om op lokaal niveau oplossingen voor water en energie te ontwikkelen.

Michael Fishman legde op eigen initiatief contact met de autoriteiten van Roosevelt Island. Op Roosevelt Island wonen 12.000 mensen. Dit biedt mogelijkheden om te experimenteren met diverse decentrale oplossingen op het gebied van water, energie en mobiliteit.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *