Picknickbox voor Amelandse productenDEN HAAG – Swen van Klaarbergen, student aan de TU Delft, ontwikkelde een picknickbox voor Ameland. Hij kreeg als afstudeeropdracht iets duurzaams te ontwerpen voor de toeristenindustrie. De opdracht moest aansluiten bij het Cradle-to-Cradle-Islands (C2CI) project van de C2C-eilanden, voor alle eilanden en voor Ameland in het bijzonder.

Van Klaarbergen combineerde outdoor-activiteiten met allerlei Amelander specialiteiten: brood, kaas, vlees, vis, mosterd, koekjes en bier. Hij ontwierp een picknickset in de vorm van een vuurtoren om de Ameland beleving compleet te maken.

Het uiteindelijke product is een broodtrommel gemaakt van kurk. Kurk is natuurlijk, het isoleert en is waterdicht. Het handvat is gemaakt van drijfhout dat wordt bevestigd met wol van lokale schapen.

Voor het vervolg wordt er samen met de Provincie Friesland en het Amelands Product een proefproject opgezet om te kijken hoe het verhuren van de sets gaat. Verder is Van Klaarbergen in gesprek met verschillende partners op het gebied van recycling en bindmiddelen, om ook een recycle proefproject op het eiland te starten. Het is de bedoeling dat binnen twee jaar de toeristen kunnen genieten van deze picknick-experience en dat ook andere C2CI partners zullen volgen. De prijs ligt naar verwachting tussen de 15-20 euro, maar Van Klaarbergen broedt nog op een goedkopere versie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *