Amelands huisje aan Zuidlaardermeer?

GRONINGEN – Jan Beukema en Saskia Brinks hebben een huisje aan het Zuidlaardermeer, dat waarschijnlijk in de Tweede Wereldoorlog stiekem vanaf Ameland is verhuisd. Ze willen graag meer weten over hun huisje. Dit is hun verhaal:

“Sinds april 2013 ben ik eigenaar van een zomerhuisje (nr. 92) aan het Zuidlaardermeer bij Hoogezand, Groningen.

De familie vertelde ons dat het huisje van Ameland zou zijn gekomen in 1943 en samen met een ander huisje stiekem in drie dagen zou zijn opgebouwd.

Ik heb de laatste weken heel veel op internet gezocht, met veel mensen gebeld en een oproep gedaan in het Dagblad van het Noorden. Hierop heb ik zowel reacties gekregen over de gezochte personen als over de mogelijkheid dat het huisje van Ameland komt.

Er blijken toch veel (rijke) Groningers in de jaren dertig al een huisje op Ameland te hebben gehad. Ook weet ik nu waar een paar huisjes terecht zijn gekomen.

Ik van plan om nog contact met het archief van Ameland te zoeken en ik wil met vrouw waarschijnlijk eind november een weekend naar Ameland komen om verder te zoeken.

Vragen:

  • Is er op Ameland nog meer informatie te vinden over de zomerhuizen van Nes.
  • Is ons type huis nog bekend op Ameland? Op een van de ontvangen foto’s zag ik op de achtergrond een huisje dat erg op ons huisje lijkt.”

Tot slot vragen ze: “Kan er eventueel een oproep op jullie websites worden gedaan.”

Dat kan. Bij deze.

Reacties graag naar Jan en Saskia

→ bekijk hier versie 2022

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *