Ameland liefhebbers grijpen naast vuurtoren

SEXBIERUM – Ameland liefhebbers die hun oog hadden laten vallen op de vuurtoren van Aeolus in Sexbierum grepen ernaast. Troostwijk Veilingen uit Amsterdam, die de objecten van de glazen speelpiramide in de veiling hadden, hebben alles in één keer verkocht aan een stel Roemenen. Eilandliefhebbers hadden al een bod gedaan op een van de torens van vier van de vijf Waddeneilanden. Ook bij de vuurtoren van Ameland stond al een bedrag, maar op de laatste dag kwamen twee Roemen langs die één bedrag wilden geven voor alles. De twee legden er 109.354 euro voor op tafel. Wat ze met de rood-witte toren, de Brandaris en de vuurtoren van Schiermonnikoog en Texel gaan doen is niet bekend. 

Afgelopen maandag was het kijkdag in Sexbierum en tot en met dinsdag 18 december kon er geboden worden op de vuurtorens en overige inventaris van Aeolus.

Aeolus

Het is 1987 als windattractiepark Aeolus, vernoemd naar de bekende mythische figuur Aeolus, zoon van Poseidon en door Zeus aangesteld als bewaker van de winden, de deuren van haar opvallende glazen piramide opent. Tot 1991 fungeert de piramide als windattractiepark, daarna doet zij dienst als technisch doe-centrum voor kinderen. Sinds 2002 is Aeolus een speelparadijs, door de jaren heen uitgebreid met tal van speeltoestellen en attracties voor binnen en buiten. Zo zijn er een klimmuur, trampolines, de monorail – waarop je met een fiets een tocht over het hele terrein kon maken – en twee ballenbakken. De hoge onderhoudskosten, niet langer gedekt door het aantal bezoekers, dwongen speelparadijsketen Ballorig eind vorig jaar de deuren van Aeolus definitief te sluiten.

bekijk hier de Vuurtoren Startpagina

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *