Eilandhopper breidt uit met derde schip

GRONINGEN – In 2019 wordt de zeilende dienstregeling van Eilandhopper uitgebreid met de Stevenaak Helena (1875). Deze historische tweemaster gaat in de zomervakantie tussen de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog varen. Eén maal per week zal het schip ook Harlingen aan doen. Gasten kunnen opstappen voor één of meerdere overtochten tussen de eilanden. Het door Bart Vermeer museaal gerestaureerde schip zal worden aangepast zodat gasten ook aan boord kunnen overnachten. 

 

Eilandhopper is een uniek concept omdat het de enige zeilende dienstregeling tussen de Waddeneilanden is. Gasten krijgen als ze aan boord komen informatie over de Waddenzee en het zeilen, en mogen ook meehelpen met het zeilen. Ook is het een bijzondere manier om van eiland naar eiland te ‘hoppen’. Passagiers stellen hun eigen reis samen, waarbij fietsen ook meegenomen kunnen worden. Onderweg wordt er soms drooggevallen. Bij sommige tochten wordt er midden op de Waddenzee overnacht, een bijzondere ervaring voor de gasten.

 

Sinds 2009 onderhoudt Eilandhopper een veerdienst op de Waddeneilanden. De Klipper Avontuur (1909) vaart vanaf Amsterdam via Enkhuizen naar Texel, Vlieland en Terschelling. Voor de klipper Willem Jacob (1889) is het startpunt Lauwersoog, waarbij de eilanden Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel (de Cocksdorp) worden aangedaan. Meer informatie en de complete dienstregeling staan op www.eilandhopper.nl. Via deze site, maar ook via de VVV’s op de betreffende Waddeneilanden, zijn kaartjes voor Eilandhopper te koop.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *