Amelanders opgepakt wegens cokehandel

NES – De cocaïne die op vrijdag 13 januari 2017 aanspoelde bij Buren op het strand, is toch bij drugshandelaren terechtgekomen. Dat schrijft Wâldnet vandaag op haar site. De politie van Ameland heeft in de afgelopen dagen vijf verdachten aangehouden in verband met de zaak. Op 13 januari werden twee pakketjes bij de politie gebracht, waarna politie Ameland meteen een waarschuwing uit liet gaan. Ze vermoedden meteen dat het om cocaïne ging. In totaal is zo'n drie kilo op het bureau in Nes terechtgekomen. Naar nu blijkt is er meer aangespoeld op het strand, vondsten die niet bij de politie zijn afgeleverd. 

Vijf verdachten

Een 26-jarige eilandbewoner bleek het spul te verhandelen, bijgestaan door een 43-jarige Amelander. De politie startte een onderzoek en beide mannen werden aangehouden. Verder zijn er nog drie verdachten op Ameland aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid. De politie voelde twee vrouwen van 30 en 22 jaar en een 16-jarige jongen aan de tand. Alle verdachten konden na verhoor weer gaan.

Maastricht

Het onderzoek liep vervolgens naar Maastricht. Daar werden een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw aangehouden. Elders in de stad werd bij een huiszoeking ruim een kilogram cocaïne gevonden en in beslag genomen. De politie denkt dat dit coke van het strand van Ameland is. De twee Maastrichtenaren zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bron: Wâldnet

⇒ lees hier Geen extra drukte op strand na drugsvondst Ameland


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *