1299 – Decreet of Executive Order van de president van Amerika

HOLLUM – Nummer 1299 gaat decreten en executive orders, zoals president Donald Trump die aan de lopende band uitvaardigt. Wat is een decreet eigenlijk?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Sinds het aantreden van Donald Trump als president van Amerika, op 20 januari 2017, ondertekent hij de ene ‘executive order’ na de andere. Daarmee gaat hij voortvarend aan de slag, zonder dat hij wetten hoeft voor te leggen aan het Amerikaanse parlement. Een executive order of decreet lijkt nog het meest op wat in Nederland een koninklijk besluit heet. Het is in feite een ondemocratisch middel dat buiten de Senaat en Huis van Afgevaardigden om gaat. Elke president, van George Washington tot Obama, gebruikte ze. Tussen 1789 en het aantreden van Trump zijn er meer dan 13.000 decreten uitgevaardigd."

⇒ lees hier nummer 1299 over Decreten

⇒ lees hier nummer 1298 over Ameland in 2017

⇒ lees hier nummer 1297 over Pellworm

⇒ lees hier nummer 1296 over '30 Days, 30 Songs'

⇒ lees hier nummer 1295 over de Vaquita

⇒ lees hier nummer 1294 over Women's March

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *