Amelander vlag bij Tour de France

HOLLUM – De Amelander vlag is gesignaleerd langs de route van de Tour de France. Een oplettende Tour-kijker maakte van de televisiebeelden van de tijdrit van deze week een foto die onmiskenbaar het Amelander blauw en geel laat zien. Wie de mannen zijn die langs de kant staan in de kleuren van het Waddeneiland en die de vlag over het dranghek hebben gehangen is nog niet bekend, maar wellicht herkent iemand de wielerliefhebbers.

De renner nummer 91 is Richie Porte.

Op de dag van de tijdrit ging het nog goed met Bauke Mollema en Tom Demoulin. Een dag later zouden ze alletwee onderuitgaan, waarbij Bauke Mollema zijn tweede plek kwijtraakte en Demoulin zijn pols brak.

Mollema, die nog Amelands bloed in de aderen heeft, noemde Ameland "Holland's most beautiful island," nadat er over hem een artikel was verschenen in Ameland inZicht nummer 5. Wie dat magazine nog wil bemachtigen kan het eens proberen bij VVV Ameland.

⇒ tik Bauke Mollema in bij ZOEKEN om meer over Bauke Mollema te lezen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *