Amelander vakantieverhalen van verzetsstrijders

NES – Op zondag 26 maart 2023 vertelt Marre Sloots, conservator van het Fries Museum, over het  Amelander vakantiehuis De Terrorist. Deze boeiende lezing vindt plaats in de Vermaning te Nes. Aanvang: 14:30 uur. 

De Terrorist op Ameland is een begrip. Na de Tweede Wereldoorlog konden verzetsstrijders en/of hun families hier op adem komen. De Terrorist was gelegen in de duinen van Nes, op 20 meter van het strand. Tientallen foto's en een gastenboek herinneren aan dit bijzondere vakantieoord. Tijdens de lezing gaat Marre Sloots in op deze indrukwekkende verhalen. 

Aanleiding voor de lezing is de opening van een nieuwe, permanente expositieruimte in het Fries Verzetsmuseum. Dit museum maakt deel uit van het Fries Museum te Leeuwarden. In deze expositieruimte waan je je in het vakantieverblijf. 

Toegang tot de lezing is vrij. Na afloop kan er een gift gegeven worden voor het werk van de Cultuurcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland, die deze lezing organiseert.

Meer informatie over de Terrorist is te vinden op https://www.friesverzetsmuseum.nl/de-terrorist 

Meer informatie over de lezing: ds. Anne-Meta Kobes 06-19727335 / amkobes@gmail.com

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *