Amelander ruiters als figuranten

Geplaatst op: 10 juni 2010 - Categorie: Alles & Algemeen

Ameland Journaal 6Op zoek naar figurantenOp zoek naar figuranten

BALLUM – Meer dan 32 jonge ruiters en hun paarden en pony’s kwamen vanmiddag in manege De Seelón om een figurantenrol in Penny’s film te bemachtigen.
Producent Klaas de Jong was in de manege aanwezig.
Medeproducent Nienke de Jong en Hilda van der Meulen kijken naar de ruiters en hun viervoeters. Zij bepalen - beide vrouwen hebben ruime ervaring met paarden – wie figurant mag worden en wie afvalt.
De ruiters komen in groepjes opdraven en moeten in de bak hun kunnen laten zien. Stapvoets en in draf maken ze hun rondjes. Aan het eind van de middag krijgen ze bericht of ze mogen figureren in de film Penny’s Shadow, die in augustus en september op het eiland wordt opgenomen. De figuranten en edelfiguranten – figuranten die een kleine tekst hebben – verdienen niets met hun werk. Het is een eer om in een echte speelfilm te mogen figureren.
Een van de locaties waar gefilmd gaat worden is de Stayokay. Een aannemer is daar al bezig met het timmeren van de stallen.

NB: Alle paarden en pony's en hun ruiters mogen meedoen in de massascène die tijdens het Rôggefeest wordt opgenomen. Vier amazones krijgen een kleine rol als edelfigurant in de film Penny's Shadow.

>>> Hieronder staat Ameland Journaal 6
>>> kijk hier voor alle Ameland Journaals


© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?