Amelander kinderen zoeken het verdwenen spoor

HOLLUM – Aan de voet van de vuurtoren trekken tientallen kinderen aan een dik touw. Daarmee onthullen ze een informatie paneel over de speelroute ‘Het verdwenen spoor’.
In het Hollumer bos zijn op diverse plekken mooi uitgevoerde speeltoestellen geplaatst met het thema Hollum en de zee. Commandeur Hidde Kat, het door de golven verslonden dorp Sier, de vuurtoren, de reddingboot en een ‘skip op strân’.

Het idee is twee jaar geleden geboren, gerijpt en dit voorjaar tot uitvoering gebracht. In mei werden de speeltoestellen geplaatst.

Enkele bankjes en routepaaltjes missen er nog. Het geld is op. Dat komt vast nog wel voor elkaar, denkt Jan de Vries. De Vries is een van de initiators van dit project. Samen met hem brachten Douwe Barf, Henk Kingma, IJsbrand Smit en Peter van der Vossen het idee tot leven. Het geld kwam van Gemeente Ameland, Provincie Fryslân, Dorpsbelang Hollum, Stayokay en een flink aantal bedrijven. ANWB plaatste de borden gratis
De speelroute heeft de titel ‘Het verdwenen spoor’ meegekregen. Al spelend en spoorzoekend komen de Amelander kinderen en de kinderen van hun gasten meer te weten over de geschiedenis van het eiland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *