Amelander jongens in Afghanistan

HOLLUM – Binnenkort hebben drie Molenaars hun voetsporen in het Afghaanse stof staan. Johan (27), André (25) en Mark (22) Molenaar, drie broers uit Hollum, dragen bij aan de internationale vredesmissie in Afghanistan. Mark vertelt over zijn ervaringen, Johan over zijn eerste missie en André  vertelt niets. Hij zit bij  het Korps Commandotroepen en zat in 2006 in Afghanistan, maar daar vertelt hij niet over.  Wat de groene baret doet blijft geheim.

De ISAF, International Security Assistance Force, ging aanvankelijk naar Afghanistan om de interim-regering in Kabul te ondersteunen bij het handhaven van de veiligheid. Later werd die taak uitgebreid  tot andere delen van het land en werden de militairen betrokken bij de wederopbouw. Nederland neemt deel aan de ISAF sinds 2002.

het verhaal over de Molenaars in Afhanistan staat in De Krant van Ameland nummer 22 die 5 september uitkomt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *