Ameland Schateiland

NES – Sander Kiewied (van Ontwerpbureau Anders) en Peter Kienstra (schoolmeester op de Kardinaal de Jongschool) hebben samen een heel leuk doeboekje over Ameland gemaakt. Het heet Ameland Schateiland en het is in de Amelander boekhandels en supermarkten te koop. Het boekje kost € 7,50.

Ameland Schateiland is een vakantie doeboek, maar ook voor Amelander kinderen, die niet op hun eiland op vakantie zijn, is er van alles te beleven en te doen met dit boekje. Het is een boekje met kleurplaten en het staat verder vol met puzzeltjes, spelletjes, zoekopdrachten en grapjes. Het is een boekje om te bekijken, lezen, om er mee te tellen en te rennen. In het midden van het boekje staat een Schateiland bordspel, voor veel plezier en vol leerzame elementen. Je hebt er pionnetjes en een dobbelsteen bij nodig. Verder vind je woordspelletjes in het boekje, doolhoven, bloemkettingen, zeedoku's, bingo en nog veel meer. 

Op een speciale website zijn de antwoorden van de opdrachten te vinden. De website is te vinden op de Links-pagina, bij de S van Schateiland.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *