Amelander Biljart kampioenschap 2015

BUREN – Verslag van het Amelander Biljart kampioenschap 2015 door Johan Hoekstra.

Het was de 25e keer dat het ABK werd gehouden. En voor wie nog weet hoe dat de eerste keren ging, dan kunnen we toch zeggen dat het Amelander Biljart Kampioenschap (ABK) is uitgegroeid tot een volwaardig biljarttoernooi op Ameland. Natuurlijk loopt het wel eens niet allemaal op rolletjes, maar van dit jaar kunnen we toch zeggen dat het een prima verlopen toernooi was.

Op alle locaties werd de afgelopen week zeer geanimeerd gespeeld, en soms zeer scherp maar sportief gestreden.

Hoewel de organiserende commissie het moet doen met een krimpend budget, lukt het toch steeds weer alles rond te breien. Niet in het minst dank zij de sponsoren van ons toernooi.

Veel hangt natuurlijk ook af van de belangstelling bij de biljarters op Ameland en gelukkig is dat behoorlijk stabiel. Dit jaar was er zelfs voor het eerst weer een kleine toename. Ook mede door de aanwas van jonge leden hier en daar. Wat dat laatste betreft viel natuurlijk de biljartclub van Nes nadrukkelijk op. Misschien wonnen ze daarom ook wel de trofee voor het beste dorp. De laatste twee jaar ging Ballum daar mee aan de haal, maar dit jaar was er zelfs geen Ballumer in de finales te bekennen….Oefenen mannen!!

De avondfinales op de vrijdag was een lange zit, maar met het vele extra publiek bleef het de gehele avond buitengewoon spannend. Het was een geweldige afsluiting van een sportieve week. Dank en hulde aan iedereen: spelers, publiek, de locaties, het Vaarwater, de sponsoren en anderen. En … in de persoon van Jan Wijnberg kreeg het toernooi een terechte winnaar.!

De ABK commissie:

Hendrik Engels (vz), Berny Beijaard, Wim Engels, Johan Hoekstra,Jan Kiewiet, Gerrit v.d. Laag, Bart Molenaar en Arno Moll.

⇒ lees hier meer over Amelander Bljart Kampioenschap

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *