Amelander bestraft voor mishandeling

LEEUWARDEN – Duidelijk zeer tegen zijn zin moet een 20-jarige Amelander een schadevergoeding van 240 euro betalen aan een eilandgenoot. De politierechter in Leeuwarden veroordeelde de Amelander tot een boete van 360 euro. De man heeft op 29 mei het slachtoffer in Buren een stomp in het gezicht gegeven. De verdachte bestreed dat. Hij beweerde dat hij de ander alleen stevig bij de schouder had gepakt.

Hij wilde de man aanspreken omdat deze roddels over hem zou hebben verspreid. Toen de ander zich probeerde los te rukken, zou hij hem alleen maar iets langer hebben vastgehouden. Twee getuigen hadden echter gezien dat er een InfoNUworsteling had plaatsgevonden. Bovendien had de politie waargenomen dat het slachtoffer letsel had. Na het vonnis kondigde de Amelander aan dat hij in beroep zou gaan. 'Hij kan lang op zijn centen wachten', zei hij.

Bron: WâldNet

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *