Amelander Acrosporters op kampioenschap

NIEUWE PEKELA – Het Provinciale Kampioenschap voor C teams van de acrosport vond dit weekend plaats in Nieuwe Pekela. Vanuit GYM Academy Dokkum mochten maar liefst vier acro duo’s meedoen aan deze wedstrijd. Ze streden hier voor een Friese titel en voor een doorstromingsplekje. In de categorie C junioren deden twee teams mee: Linda van der Bijl (Twijzelerheide) en Britt Metz (Ameland), Flore Postma (Dokkum) en Charissa de Vries (Damwoude). In een leeftijdscategorie ouder zijn er twee teams vanuit Dokkum: Mellanie Mertens (Wouterswoude) en Eva Kienstra (Ameland), Lieke de Bruin (Westergeest) en Afina Hiemstra (Dokkum).

De teams betraden twee keer de wedstrijdvloer: met hun balans oefening en hun tempo oefening. Beide oefeningen hebben hun eigen elementen. Bij de balans elementen laten de teams het vertrouwen in elkaar zien door bijvoorbeeld de mooie handstanden. Dat vertrouwen belangrijk is in deze sport wordt ook duidelijk in de tempo oefeningen. Hierbij wordt de bovenpartner vakkundig gegooid en worden er salto’s gesprongen.

Lieke & Afina zijn nog maar kort een team met z’n tweeën. Ze lieten al zien dat ze goed op weg zijn met hun oefeningen. Tijdens deze wedstrijd hebben ze alleen hun balans oefening laten zien aan de jury waardoor ze niet meededen voor de eindklassering. Mellanie & Eva straalden op de wedstrijdvloer met hun twee mooie oefeningen. Heel beheerst en strak lieten ze zien dat ze terecht de Friese titel mee naar huis mochten nemen.

Linda & Britt hebben weer zoveel vooruitgang geboekt. Met hun vrolijke oefeningen laten ze echt het plezier zien van de mooie sport. Ze mochten brons in ontvangst nemen en zijn nog maar 0,02 verwijderd van het limiet. Flore & Charissa mogen met trots de Friese titel meenemen naar Dokkum. Met een stabiele balansoefening scoorden ze mooie punten.

De teams maken zich nu klaar voor de laatste plaatsingwedstrijd voor de halve finale. Deze vindt plaats op 2 april in Dokkum.

Bron GYM Academy Dokkum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *