Zuur verlies Geel Wit in uitwedstrijd tegen DTD

CORNJUM – Geel Wit heeft een sneu verlies geleden tegen DTD. In een wedstrijd waarin de Amelanders zeker niet de mindere waren lieten ze in de slotfase een punt uit handen glippen: 2-1.

De eerste helft verliep zonder al te veel hoogtepunten. Na een kwartier moest keeper Reinier Smit in actie komen op een schot van Berend Zondervan. Die werden gevolgd door twee gevaarlijke corners, waarna Zondervan uit een goede positie naast schoot.

Vier minuten voor de rust had Sander Graafsma de grote kans om zijn team aan een voorsprong te helpen, zijn kopbal ging net naast. De laatste kans voor de pauze was voor Steffen Hansma, via Adrian van Seventer scheerde de bal de bovenkant van de lat.

Na een minuut of tien in de tweede helft verstapte Micha Metz zich, hij moest met een knieblessure naar de kant. Robin Metz was zijn vervanger. Die kreeg al gauw een goede kans, maar keeper Maikel Hottinga keerde zijn inzet. Een betere mogelijkheid was er zelfs voor Christian Molenaar, zijn poging ging naast.

Geel Wit toonde de meeste aanvalsdrang, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Patrick Ferwerda en zijn van richting veranderd schot verdween tussen de palen.

Tien minuten later maakte Geel Wit gelijk. Bente Bonthuis werd binnen de beruchte lijnen aangetikt. Zwaar genoeg voor een strafschop, oordeelde scheidsrechter Khaled Mustafa. Pieter Kiewiet schoot beheerst binnen: 1-1.

Geel Wit dacht een punt over de streep te kunnen trekken, maar kwam bedrogen uit. Enkele minuten voor het eindsignaal scoorde DTD nogmaals. Assistent-scheidsrechter Bernard Teuben vlagde voor buitenspel, maar de arbiter negeerde zijn signaal.

Geel Wit gooide er nog een slotoffensief en Christian Molenaar en Maikel Moll kregen levensgrote kansen, maar lieten die onbenut. Dé kans op de gelijkmaker ontstond toen de leidsman andermaal naar de stip wees nadat een DTD-speler hands had gemaakt. Pieter Kiewiet belastte zich weer met deze taak, maar nu zag hij zijn inzet gekeerd door de doelman.

Dat was meteen de laatste actie van de wedstrijd. “Een zuur verlies, we hebben onszelf niet beloond”, oordeelde trainer Jan Stuiver.