Ameland zilveren groene gemeente

BOSKOOP – Ameland won zilver in de nationale groencompetitie Entente Florale 2009 in de categorie ‘dorpen en kleine steden’.  Voor de eilandgemeente was er een Certificaat van Bijzondere Waardering voor de wijze waarop Ameland duurzaamheid en zorg voor het milieu, natuur en cultuurhistorie combineert met een grote recreatieve aantrekkelijkheid.
Vlaardingen en Helenaveen (Gemeente Deurne) zijn gekozen tot de Groenste Stad en Dorp van Nederland 2009. Vlaardingen won in de categorie ‘steden’ en het Brabantse dorp uitgeroepen in de categorie waarin ook Ameland uitkwam, ‘dorpen en kleine steden’.

Dit jaar namen vijf steden en vijf dorpen en kleine steden deel aan de nationale groencompetitie, Entente Florale Nederland 2009. De winnaars van deze competitie mogen in 2010 deelnemen aan de Europese Entente Florale. In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners waren Landgraaf, Noordwijk, Rotterdam, Steenwijkerland en Vlaardingen genomineerd. In de categorie dorpen en kleine steden, plaatsen met minder dan 15.000 inwoners, nemen Ameland, Borger (gemeente Borger-Odoorn), Helenaveen (gemeente Deurne), Lottum (gemeente Horst aan de Maas) en Nieuw-Vossemeer (gemeente Steenbergen) deel.

>>>Lees hier Ameland gaat voor groen

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *