Ameland wil wel bevrijdingsfeest

BALLUM – Het is komend jaar 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De nationale Bevrijdingsdag wordt op 5 mei gevierd, maar niet heel Nederland was op 5 mei 1945 al vrij. Ameland was bijvoorbeeld tot 3 juni bezet.

Algemeen Belang Ameland vindt het een goed idee om volgend jaar een Bevrijdingsfeest te vieren. In juni, bijvoorbeeld. Jan Wijnberg van ABA stelt er een vraag over aan het college tijdens de raadscommissievergadering van maandag 7 oktober. Of het college ook voornemens is speciale aandacht aan het bijzondere feit van de bevrijding van het eiland te geven, wil hij weten.

Burgemeester Gerard van Klaveren geeft als antwoord, dat initiatieven betreffende het 75-jarig Bevrijdingsfeest vanuit de bevolking moeten komen. De gemeente wil de plannen wel verzamelen. Van Klaveren: “Ideeën graag melden bij de gemeente.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *