Ameland volgt landelijke richtlijnen corona

BALLUM – Gemeente Ameland geeft de volgende informatie over corona. "Het coronavirus houdt veel mensen bezig. Allerlei organisaties werken samen om verspreiding van het virus te beperken. Op dit moment zijn er op Ameland geen besmettingen gemeld. Toch heeft de bestrijding van het virus ook op Ameland merkbare gevolgen.

De actuele informatie vindt u op de websites van de overheid, GGD Fryslân en RIVM:

Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

GGD Fryslân: www.ggdfryslan.nl/corona

De veerdienst van Wagenborg vaart volgens de dienstregeling. Meerinformatie daarover vindt u op:

www.wpd.nl/nieuws/coronavirus/

De Rijksoverheid heeft op 12 maart de landelijk geldende maatregelen en adviezen aangescherpt.

Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met een huisarts als klachten verergeren.

Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Dit geldt ook voor het gemeentehuis op Ameland. De publieksbalie is open. Burgers wordt verzocht zoveel mogelijk telefonisch/digitaal te regelen en aan de balie met pinpas te betalen.

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast, ook op Ameland. Dat geldt ook voor publieke locaties en sportevenementen. Amelander musea blijven open omdat de bezoekersaantallen momenteel nog laag zijn.

Verder gelden de overige algemene richtlijnen:

  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. Bezoek aan kwetsbare personen moet zoveel mogelijk worden beperkt..
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. Reis niet naar het buitenland.
  • Scholen en kinderopvang blijven open. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

De maatregelen gelden vooralsnog tot en met 31 maart.

De gemeente Ameland volgt de richtlijnen van de landelijke overheid en verzoekt iedereen met klem om dit ook te doen.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland kunt u bellen naar: +31202051351."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *