Corona-maatregelen treffen Ameland

HOLLUM – De maatregelen die het kabinet heeft uitgevaardigd om het coronavirus zoveel mogelijk te beteugelen treffen nu ook Ameland. De zevende editie van de Vuurtorentrail, die gepland staat op 21 en 22 maart, gaat hoogstwaarschijnlijk in dat weekeinde niet door.

De organisatie Cairn Trails & Adventures (CTA) gaat vandaag in overleg met de gemeente. Robin Kinsbergen van CTA hoopt dat het sportevenement op een later tijdstip in 2020 alsnog gelopen kan worden. "Dit om alle partijen te kunnen bieden waar we voor staan: een continuering van onze samenwerking en alsnog verwezenlijking van de gemaakte afspraken." Het organiseren van een sportevenement als de Vuurtorentrail is niet alleen een sportieve aangelegenheid, maar een hele onderneming met verschillende samenwerkende partijen.

"Het is een enorme klap," zegt Kinsbergen.

Op Ameland is vooralsnog geen besmetting met het virus gemeld.

RIVM over coronavirus

⇒ actuele kaart van Nederland met de besmettingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *