Ameland verwelkomt 350 Mountainbikers

NES – De eerste MTB Ameland van zondag 14 maart verwelkomt 350 bikers die houden van een sportieve uitdaging in combinatie met prachtige natuurbeleving.

Ruim 230 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 60 km Marathon en de rest gaat van start op de 30 km Tour. Bij de MTB Junior kunnen op de dag zelf nog kinderen worden ingeschreven voor een afwisselende tocht over 5 of 10 km.

De 60 km Marathon voert de rijders vanuit Nes naar natuurgebied het Oerd aan de

oostkant van het eiland waarna dwars over het eiland via strand, bos en duinen de

vuurtoren aan de westkant wordt aangedaan. De finish is weer in Nes. Bij de 30 km Tour gaat de route meteen in westelijke richting via Ballumer stuifdijk, Boomhiemke, Hollum, vuurtoren en het strand weer terug naar Nes.

De verschillende terreinbeheerders, Staatsbosbeheer, Fryske Gea, Rijkswaterstaat, De Vennoot en gemeente Ameland hebben het mede mogelijk dat er een prachtig en uitdagend parcours is voor de mtb-ers. De gezamenlijke start is om 11 uur bij de sporthal in Nes. De MTB Junior gaat een half uur later van start.

 

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *