Succesvolle Eerste MTB Ameland

NES – Stichting Sportpromotie Ameland kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde eerste MTB Ameland. Bijna 400 mtb-ers gingen zondag 14 maart van start voor een toertocht over 30 of 60 kilometer.

Na een rustige, gezamenlijke warming up door Nes kon een ieder na een vliegende start op eigen gelegenheid het parcours volgen. De omstandigheden waren goed maar niet makkelijk. Met name de straffe noordwesterwind en de wisselende ondergronden maakte het voor velen een pittige en uitdagende tour. De eerste deelnemers van de 30 km waren rond 13.00 uur weer terug in Nes en de koplopers van de 60 km waren om 14.15 uur, na ruim 3 uur fietsen, bij de finish.

"Wat een gave dag” schrijft een mountainbiker op een MTB forum. “Had al eerder besloten om van de 60 km een 30 km te maken. Dit werden er 35…
Met 300 bikers op de veerboot naar Ameland ’s ochtends vroeg geeft een hele aparte sfeer. Ook de eilanders vonden het prachtig. Mensen stonden in hun tuin en in de duinen voor ons te klappen. Is even wat anders dan weggekeken worden in de bossen op het vasteland waar ze je liever uit willen hebben.
Offroad is hier ook echt offroad. Geen platgereden paadjes, maar hobbelen door de duinen en af en toe door een konijnengat duiken. Organisatie had elk hoogtemetertje in de duinen en het bos benut. En dan zeggen ze dat Ameland plat is, ha ha.
Ging al aardig kapot op het eerste stuk over de Ballumer stuifdijk. Wat een wind…… het laatste stuk van Ballum naar Nes over het strand was het mooiste. Wind nu in de rug en het strand was keihard en zelfs met noppenbanden dus goed te berijden. Bij de finish helemaal kapot, het had voor mij niet langer hoeven duren. Respect voor de 60 km bikers…..
Inderdaad ook veel afvallers gezien die terug reden naar de finish. Slechts 13,5 km/u gemiddeld, maar wat heb ik genoten. Volgend jaar zéker weer. Organisatie bedankt!"
(bron: www.forum.mountainbike.nl )

De tweede MTB Ameland staat op 6 maart 2011 in de agenda.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *