Ameland Vertel! vertelt op tv

HOLLUM – Vertelgroep Ameland Vertel! gaat vertellen en die verhalen worden opgenomen en uitgezonden via digitale tv kanaal 1960 van KabelNoord. Het is hetzelfde kanaal als waar de kerkdiensten op worden uitgezonden. Alleen het geluid wordt uitgezonden, de beelden kunnen de luisteraars er zelf bij bedenken.

Vertellers van Ameland Vertel! vertellen één voor één in de hervormde kerk in Hollum en kerkrentmeester Sjirk Klasema regelt de techniek waarmee die verhalen worden opgenomen. Op elk gewenst moment kunnen die dan worden uitgezonden. De vertellers zijn Joke Mosterman, Hennie Ytsma, Jeanet de Jong, Tzeitl Locher, Dimphy Timmers en Aukje van Dijk. De verhalen kunnen gaan over Rixt, Hidde Dirks Kat en Jantje Jans, Lenie en Amsterdam. Over jutters en jagers, Amelanders en zeemeerminnen, Pinkegat en Borndiep. Welke verhalen precies worden verteld is nog een verrassing. De vertelsessies duren ongeveer tien minuten tot een kwartier. Een enkel verhaal kan iets langer zijn.

De verhalen zijn te beluisteren op digitaal kanaal 1960 van KabelNoord op

  • zondagmiddag 15:30 uur
  • woensdagmiddag 15:30 uur.

Ameland Vertel!

Ameland Vertel! is de vertelgroep van Ameland die is ontstaan in 2018 toen Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was. De groep bestaat inmiddels uit 11 personen: Pieter Jan Borsch, Peter van Noort, Dimphy Timmers, Tzeitl Locher, Selma Dubbeld, Aukje van Dijk, Gerry Oud, Jester Nynke Schoustra, Hennie Ytsma, Joke Mosterman en Jeanet de Jong. Een aantal van deze groep vertelt in de kerk.

Vanwege de coronacrisis vindt Ameland Vertel! haar vertelagenda leeg geveegd: geen verhalen in De Stelp meer, geen Vertelfietstocht tot 1 juni, geen verhalen in de consistorie van de Ballumer kerk, geen Verhalen rondom Rixt bij de aflsuiting van de Rixt-tentoonstelling in Museum Swartwoude, geen Bevrijdingsfestival verhalen.

Als alternatief worden de vertellingen opgenomen en uitgezonden.

lees hier meer over Ameland Vertel!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *