Ameland Rugbymekka van Nederland

AMSTERDAM – Op 16 en 17 juni wordt de eerste ronde van het Europees Kampioenschap 2012 gehouden op Ameland. De sterkste 12 landen, inclusief Nederland, zullen in dit weekend en op 30 juni – 1 juli in Moskou strijden voor de titel, Europees Sevens Kampioen, die nu in handen is van Engeland. De resultaten van beide toernooien samen zullen de Europees Kampioen Sevens aanwijzen. Het toernooi in Moskou geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het WK 2013 in Rusland.

Het EK is in hetzelfde weekend als het Ameland Beach Rugby Festival en zoals NRB voorzitter Willem de Jong zo treffend formuleerde: "Als de supporters niet bij ons zijn, gaan wij gewoon naar de supporters". En daarmee heeft het Bondsbestuur een belangrijk effect zeker bereikt, namelijk een supervolle tribune met enthousiaste fans die ons Nederlands Dames Sevens Team een flinke steun in de rug kunnen geven bij deelname aan dit toernooi. Beachrugbyers massaal achter ‘onze dames.’

Alle grote rugbynaties van Europa zijn straks op Ameland vertegenwoordigd. Naast Europees Kampioen Engeland, spelen de landen Spanje, Rusland en Frankrijk mee. Maar ook landen als Portugal, Duitsland en Italië kunnen verrassend hoge ogen gaan gooien.

Na geschiedenis te hebben geschreven tijdens de IRB World Series in London afgelopen mei met winst op Canada, Rusland, Portugal en regerend Wereldkampioen Australië en een zeer goed toernooi tijdens de Amsterdam Sevens hoopt Nederland in de finale te staan op Ameland.

Nederland zal op het toernooi in Moskou (2e ronde EK) in de Top 5 of 6 moeten komen om zich te kwalificeren voor het WK Rugby Sevens in 2013 in Rusland. Afhankelijk van de prestaties van gastland Rusland gaan de eerste 5 of 6 naar het Wereldkampioenschap. Dit zou een mooie stap zijn naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. 

Inge Visser, getogen op Ameland, speelt in het Nederlandse Sevens Team.

>>> lees hier over Sportief Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *