Beachvolleyball op Ameland

HOLLUM – In het weekend van 23 & 24 juni staat Ameland geheel in het teken van Beach Volleyball. Op het strand van Hollum staan van links naar rechts alleen maar beach volleyball velden, met daarop weer vele deelnemers.

Naast breedtesport wordt er dit weekend ook gespeeld in de Eerste, Tweede en Derde Divisie. Ook de toppers van de Eredivisie Beach Volleyball zijn dit weekend op Ameland te vinden. Deze wedstrijden worden in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond georganiseerd.

Deelnemende teams

Op dit moment hebben ruim 700 teams zich ingeschreven voor het weekend op Ameland. Met nog ander halve week tot het evenement is de kans zeer aanwezig dat het veldenrecord weer zal sneuvelen Vorig jaar werden er namelijk 140 velden opgebouwd. Met de nog geopende inschrijvingen voor Ameland, bestaat er een grote kans dat ook dit record wordt verbroken.

Koopplein Ameland

Nieuw tijdens het evenement in Ameland is het uitslaaptoernooi. Op zowel zaterdag als zondag zal deze extra categorie worden toegevoegd aan het evenement. Dit toernooi is voor degenen die wel lekker actief willen spelen, maar graag later willen beginnen en eerder kunnen genieten van een drankje. Je speelt vanaf 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur en je kunt kiezen om als 2×2 team of 4×4 team mee te doen.

Eredivisie Beach Volleyball

Gedurende de maanden mei t/m augustus worden de eredivisiewedstrijden gespeeld. Het betreft een circuit van zes tot acht toernooien. Ieder toernooi vindt plaats op een A-locatie in Nederland, zoals de Dam in Amsterdam en de grotere stranden aan de Nederlandse kust. Aan de Eredivisie Beach Volleyball nemen zestien dames- en herenteams deel.

Beach Volleyball Circuit

De basis voor het Beach Volleyball Circuit is dat iedereen kan meedoen, ook als je nog nooit beach volleyball hebt gespeeld. Deelnemers hebben de keus uit maar liefst vijftien verschillende categorieën op diverse niveaus. Teams kunnen bestaan uit twee, drie of vier deelnemers, dus stel nu je eigen team samen met familie, vrienden of collega’s. Alles is mogelijk, in iedere samenstelling. Daardoor zit er altijd wel een geschikt niveau bij.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en velen hebben zich al aangemeld voor één of meer weekenden. Inschrijven is mogelijk voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde; iedereen is welkom en zal zich thuis voelen! Daarnaast is het mogelijk om samen met collega’s te genieten van een welverdiend dagje strand. Kijk snel voor alle mogelijkheden op onze vernieuwde website. Voor Ameland kan nog worden ingeschreven tot vrijdag 22 juni 15.00 uur via www.beachvolley.nl.

>>> lees hier over Ameland  en Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *