Ameland Quality Coast

NOORDWIJK – Wethouder Will Bakema van gemeente Ameland heeft in Noordwijk woensdag 27 mei de Quality Coast vlag in ontvangst mogen nemen. Het Europese keurmerk Quality Coast staat voor mens- en natuurvriendelijk toerisme. Duurzaamste Europese kustgemeente werd Schouwen-Duiveland, gevolgd door Noordwijk. Ameland werd derde.
Ameland heeft al Blauwe Vlaggen als aanduiding dat de stranden en de jachthaven van het eiland deugen.

Om een keurmerk aan kustgemeenten te kunnen geven is de Kustvereniging in 2005 een Europees programma gestart onder de naam Quality Coast. Het keurmerk voor kustgemeenten zet Ameland meteen op de internationale kaart. Het Quality Coast programma is een aanvulling op het Blauwe Vlag programma, dat alleen is gericht op stranden en zeejachthavens. Op deze manier krijgt de bezoeker bredere informatie over de vakantiebestemming.

Landelijke erkenning kreeg Ameland met de verkiezing van schoonste strand in 2007. Amelands strand is nog steeds schoon, maar andere gemeenten verdienen het ook om eens te winnen.
Door het behalen van het keurmerk Quality Coast heeft gemeente Ameland internationale erkenning gekregen in haar streven naar de hoogste kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme.
Ameland is de eerste Waddengemeente met het Quality Coast keurmerk. Om te worden verkozen tot kust met kwaliteit moest de gemeente zich vorig jaar al aanmelden en inleggeld betalen.

>>>lees hier het persbericht van gemeente Ameland

>>>lees hier over de Blauwe Vlaggen

© Persbureau Ameland  2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *