Zorg op afstand met Nijfinster

LEEUWARDEN – Zorg op afstand is een niet te stoppen ontwikkeling waar de Friese Nijfinster BV volop mee aan de slag gaat.

Nu Thuiszorg Het Friese Land zich meer wil concentreren op de eigen kernactiviteiten, heeft zij zich teruggetrokken als aandeelhouder uit NijFinster BV. KabelNoord, de andere aandeelhouder, ziet genoeg kansen voor NijFinster. “Dat blijkt wel uit de huidige projectenportefeuille” aldus Niek Geelhoed, directeur KN. Voor NijFinster betekent het tevens dat zij meer dan voorheen de handen vrij heeft om met andere zorgaanbieders in en buiten Friesland in zee te gaan.

Het terugtrekken van Thuiszorg Het Friese Land uit de BV betekent niet dat de thuiszorgorganisatie geen zorg-op-afstand meer aanbiedt aan haar cliënten.

Integendeel, een project met NijFinster waarbij 100 cliënten zullen worden aangesloten is in volle gang. De eerste nieuwe cliënten worden deze week aangesloten op een beeldcommunicatiesysteem via een internetverbinding. De gebruikte beeldtelefoons zijn zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Bovendien is het goedkoper dan de alternatieven die worden gebruikt in het land. Directeur Anja Paap: “Wij kunnen met onze huidige techniek en partners, in combinatie met een reeds goed doordacht en uitgewerkt projectconcept iedere organisatie snel en relatief goedkoop bedienen”.

Zorg-op-afstand, een vorm van zorg waarbij contact met zorgcliënten plaatsvindt via beeldcommunicatie krijgt steeds meer voet aan de grond in Friesland en in de rest van Nederland. Zorgorganisaties willen met behulp van videocommunicatie hun cliënten beter en meer van dienst zijn en bijvoorbeeld de reisafstanden voor zorgverleners verkleinen.

In het land zijn een tiental zorgorganisaties die vooralsnog tot 30 juni 2010 toegang tot een speciale financiële regelingen hebben. Zij hebben vaak nog geen technische en organisatorische partner om zorg-op-afstand snel op poten te zetten. “Daar liggen de kansen voor NijFinster.”, aldus Paap.

NijFinster BV werd in 2007 opgericht door THFL en KN, als vervolg op een succesvol verlopen proefproject met 40 thuiszorgcliënten.

Bron: Nijfinster

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *