Ameland: Oproep om niet op reis te gaan

BALLUM – Gemeente Ameland geeft de volgende informatie over corona. Het coronavirus houdt veel mensen bezig. Allerlei organisaties werken samen om verspreiding van het virus te beperken. Op dit moment (15 maart) zijn er op Ameland geen besmettingen gemeld. Toch heeft de bestrijding van het virus ook op Ameland merkbare gevolgen.

De actuele informatie vindt u op de websites van de overheid, GGD Fryslân en RIVM:

Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

GGD Fryslân: www.ggdfryslan.nl/corona

De gemeente Ameland volgt de richtlijnen van de landelijke overheid en verzoekt iedereen met klem om dit ook te doen.

Voorkom verspreiding van het coronavirus

Iedereen in Nederland wordt opgeroepen om thuis te blijven bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met een huisarts als klachten verergeren.

Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer zoals de veerboot en de bus. Bezoek aan kwetsbare personen moet zoveel mogelijk worden beperkt.

Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. Reis niet naar het buitenland.

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast, ook op Ameland. Dat geldt ook voor publieke locaties en sportevenementen. Amelander musea blijven open omdat de bezoekersaantallen momenteel nog laag zijn.

Reizen van en naar Ameland

Het RIVM adviseert thuis te blijven als u verkoudheidsklachten hebt. Daarnaast: grote groepen vermijden en het gezond verstand gebruiken als u toch op reis gaat. Informatie over de veerdienst vindt u op:www.wpd.nl/nieuws/coronavirus/.

Scholen, kinderdagverblijven, eet- en drinkgelegenheden en sportclubs

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Sociaal Cultureel Werk Ameland beraadt zich op opvang van kinderen van mensen in 'vitale beroepsgroepen.'

Gemeentehuis

Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Dit geldt ook voor het gemeentehuis op Ameland. De publieksbalie is open. Burgers wordt verzocht zoveel mogelijk telefonisch/digitaal te regelen en aan de balie met pinpas te betalen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *