Ameland op maandag nog steeds op 45

HOLLUM – Ameland heeft op maandag 2 november evenveel mensen die positief hebben getest op besmetting met het coronavirus als zondag 1 november. Op de vraag hoeveel mensen er dan vandaag daadwerkelijk ziek thuiszitten is geen eensluidend antwoord te geven aan de hand van de cijfers die de GGD geeft. De Corona Locator Nederland komt nog het dichtst in de buurt, met het overzicht van besmettingen per dag. Door de bank genomen gaan besmette mensen tien dagen in thuisquarantaine. Tien dagen geleden waren er op Ameland 33 mensen besmet, vandaag 2 november zijn dat er 45. Dat zou kunnen betekenen dat er nog 12 mensen thuis zitten tot hun tien dagen thuisquarantaine voorbij zijn. Er kunnen redenen zijn waarom die termijn wordt verlengd; een nieuwe besmetting in de naaste omgeving bijvoorbeeld. Dat is niet precies uit het overzicht te halen.

bekijk hier het overzicht van de Corona Locator Nederland, met cijfers over het totaal aantal positieven op Ameland. Tik bij Zoeken naar gemeente de gemeente in die u wilt bekijken. Kijk op dat overzocht hoeveel mensen tien dagen geleden waren besmet en hoeveel vandaag. Het verschil tussen die twee getallen is het aantal mensen in thuisquarantaine op dit moment.

⇒ De link naar Corona Locator Nederland staat ook onderaan de pagina in het Dossier Corona.

Dossier Corona

Doneren

Waardeert u het nieuws van PA, doneer dan een euro voor dit artikel of word Vriend. Klik hier maar eens >

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *